Patruljetur til Gribskov

Den 29.-30. august var troppen på patrulje hike i og omkring Gribskov. De tre almindelige patruljer høge, falke og ugler blev konverteret til de 2 midlertidige krager og skader.

Patruljerne startede på Birkerød st. Hvor de skulle løse en kode af forskellig sværhedsgrad. Den krypterede besked blev oversat til: “Find slangen i Høvelte, som kun kan ses foroven”. Efter lidt detektiv arbejde i maps blev Livgardens militære forhindrings bane udpeget som destination. Forskudt med 15 minutters afstand og med 4 km i fugleflugt til forhindrings banen drog patruljerne afsted med al deres udstyr på ryggen, inklusiv patrulje udstyr.

Ankommet til forhindringbanen omringet af hegn, Militær politi og store hunde, gennemgik patruljerne forhindrings banen og fik instruks i korrekt gennemførsel. Patruljen skulle igennem 15 ud af 20 forhindringer, og gennemførsel var som patrulje, så samarbejde var nøglen til en god tid.

Efter en veloverstået tur på forhindrings banen vandt patruljerne retten til offentlig transport, 2 rejsekort blev udleveret og næste destination blev kendt. Frokosten skulle spises i Frederiksborg slots park. En af de flottere frokost placeringer.

Efter frokost, skulle patruljerne ind på Frederiksborg slot og blive testet i deres historiske viden og evne til analysere historier. For en dygtig spejder kan ikke have det hele i benene, almen dannelse og viden er mindst lige så vigtig.

Efter løbet på slottet, tog den ene patrulje til Græsted og handlede ind til aftensmad, imens den anden tog til Helsinge for at gøre ditto. Ordren lød herefter: “begiv jer nu igennem Gribskov med retning Esrum sø. undervejs tilberedes aftensmad og herefter vil endelig destination for overnatning blive jer kendt.”

Begge patruljer valgte at lave en variation af pasta med pesto, det efterlod mest plads i budgettet til snolder. Det kaldes at prioriterer.

Den endelige destination var Esrum sø shelterplads. Desværre havde troplederen byttet rundt på nord og syd. så patruljerne havde fået udleveret kort over den sydlige ende af Esrum sø, men shelteren lå i den nordlige ende. Heldigvis for os indeholdt google maps den nordlige del af Esrum sø, så ingen større panik.

Da lederne kom frem til shelterpladsen, var den overrendt af en skoleudflugt så vi rykkede 100m længere hen og helt ned til søbredden. fantastisk udsigt men ingen steder til at slå telt op. igen til smilede heldet os, for på den anden side var en indhegnet mark med et underlag som en golf bane. over hegnet og vupti, teltet stod som en drøm.

Lederne ses her med lidt vin ved 18 tiden. teltet er slået op og der ventes på patruljernes ankomst.

kl.21 kommer første patrulje planmæssigt frem. Spillende med en højtaljer og godt humør traktere de sig med the, kage og slik og hygger om bålet

23.00 er den sidste patrulje ikke kommet frem endnu, man høre på dem i telefonen at de er trætte og ud fra deres placering er de 7-8 km fra destinationen. Vigtigst af alt er deres telefoner ved at være flade for strøm. Den medbragte bil tømmes og konverteres til spejder taxa. 23.15 møder vi en flot lettede spejdere og 23.30 er alle ankommet til lejren.

selvom vi havde håbet alle var kommet frem selv, er vi glade for at det usynlige sikkerhedsnet, vi altid laver når vi vandre, viste sig effektivt.

kl.7.00 var der morgenmad og taskerne var pakket sammen, tilbage manglede kun teltet. men mindt i morgenbrødet blev vi pludselig nervøse. for marken vi havde overnattet på var beboet af køer og kalve, de var nu på vej hen mod vores telt. fluks blev teltet tømt og døre lukket, for en ko skulle nødig blive fanget i teltet. 10 minutter senere var interessen for teltet væk og flokken med køer på vej videre. spændende var det dog!

8.30 var lejren pakket sammen og foran var der 3 km langs med Esrum sø hen til Kongens bøge. her kom Esrum sø overfarten og hentede alle spejderne og sejlede dem til fredensborg slot, hvor vi evaluerede på oplevelsen og nød slots parken. tak for en god tur.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s