Uniformen

Spejderuniformen har utroligt mange formål. Ud over at være det sted vi sætter spejdermærkerne, som vi tager i løbet af vores spejderliv, fungerer den også som en arbejdsskjorte, og et galladress. Man skal altid være uniformeret ved flaghejsning og flagnedtagning, og spejdere rejser altid i uniform, når de er på vej til og fra lejre. Grunden til, at spejderuniformen oprindeligt blev indført er, at en af grundideerne i spejderbevægelsen er, at alle er ens uanset baggrund. For at fastslå dette, besluttede Baden Powell (spejderbevægelsens grundlægger red.) at alle skulle iføre sig ens uniform til spejdermøder.

KFUM-spejdernes uniform er grøn, og til en regelmenteret uniform hører et tørklæde, der for de fleste KFUM-spejderes vedkommende er bordeaux.

I Vedbæk-Nærum gruppe er tørklæderne beklædt med en gul kant. Dette skyldes, at da Vedbæk gruppe blev oprettet, var den banebrydende ved både at tillade drenge og piger at være spejdere i samme gruppe. På det tidspunkt skulle piger ellers være spejdere i KFUK som har gule tørklæder. For at markere dette, valgte Vedbæk gruppe at hæfte en gul kant på KFUM-spejdernes tørklæde. Selvom det i dag er helt normalt at piger og drenge er spejdere sammen i KFUM, har vores gruppe bibeholdt dette særpræg, der gør det nemt at genkende Vedbæk-spejdere.

Tørklædet kan købes i Hytten, for 75.- kr.

Uniformen kan prøves i Hytten og bestilles hjem for 540kr