Hjemmespejder uge 2 – Selfie time
Denne uges opgave er super simpel. I skal bare tage et selfie af jer selv, på et bestemt sted, på et særligt tidspunkt og med en bestemt ting i jeres højre hånd.
Sted: Her mærkes den største glæde og den største sorg. Omkring dig er dine forfædre og venter på dig.
Tid: Nr786 i en bog knyttet til stedet. Var det Juleaften skulle i tage selfiet kl.15.41
Ting: 1. Mosesbog kapitel 3 vers 1-6. hvad spiser de?
Glæder mig til at se jeres besvarelser. Husk at når i har fundet ud af svaret, må i ikke fortælle det til de andre før på næste tirsdag.
Besvarelse sendes til mig på 53553778
/Jonas
Hjemmespejd uge 1 -Kanelknob
Imens vi venter på at vi kan få lov til at starte til spejder igen, har Jørgen og jeg valgt at i skal have mulighed for at tage hjemmespejder mærket. Dette fås ved at gennemføre 5 spejderopgaver i kan løse hjemmefra og herefter dokumentere det på den måde i finder bedst. Det er meningen at det skal være sjovt, så i skal kun lege med hvis i har lyst og tid.
Denne uges opgave er at lave 4 valgfrie korrekte knob ud af kanelsnegls dej og bage dem til dig og din familie. I kan evt. gøre det 2 og 2 sammen. I har en uge til at løse opgaven. På næste tirsdag vil i få næste opgave.
Jeg har vedlagt en opskrift som jeg synes er god, men I bruger bare den, I er trygge ved.
Jonas’s Knobtastiske Kanelknuder.
Ingredienser:
Dej
- 100 g smør
- 1 1/2 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg
- 50 g sukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 60 g grahamsmel
- 300 g hvedemel
Remonce
- 150 g smør, stuetempereret
- 125 g rørsukker
- 50 g brun farin
- 1 tsk kanel
Fremgangsmåde
Smelt smør i en gryde, tag gryden af varmen og kom mælken deri.
Rør gær ud i mælkeblandingen, sammen med æg, vaniljepulver, kardemomme, sukker, salt og grahamsmel.
Rør godt rundt og ælt derefter hvedemel, lidt efter lidt. Ælt dejen grundigt i mindst 5 minutter og gerne længere – brug evt en røremaskine.
Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 30 minutter.
Rør remonce sammen.
Rul dejen ud i en firkant og smør godt med remonce på hele fladen. Fold den ene halvdel af dejen over den anden og skær derefter i strimler på ca 4-5 cm, som deles i to og bindes sammen til jeres yndlingsknob. Fx råbåndsknob, venskabsknob eller hvis i har en lille urtepotte kan i binde et dobbelthalstik rundt om
Sæt kanelsnurrer på en bageplade og lad dem hæve i 45 minutter.
Bages i ved 175 grader varmluft i en forvarmet ovn, omkring 15-20 minutter. Eller ved jævn varme i dutchoven over bål.