En bøn fra Atlanten

Et gennemgående symbol hos alle spejderkorps er den franske lilje i logoet. Dens tre kronblade symbolisere de tre forpligtelser, vi som spejdere har. Forpligtelser som alle mennesker burde følge. Pligten overfor gud, pligten overfor andre og pligten overfor sig selv. At tjene gud, hjælpe andre og forstå sig selv er alle essentielle, det samme er rækkefølgen.

Jeg har været spejder i 15 år, 11 af dem som medlem af Vedbæk-Nærum spejdergruppe og de sidste 5 år, har jeg stået i spidsen for gruppens ulve. en enhed som vel og mærket ikke fandtes for 5 år siden og i sommer talte over 30 fantastiske børn med flere på venteliste.

Jeg er frem til Jul i Canada, for at studere, en mulighed som var for stor til at afslå og som vil være med til at udvikle mig fagligt, men også som et menneske. På samme måde har de ugentlige møder hos ulvene givet en masse børn, ikke mindst jeres egne, flere gode praktiske spejderfærdigheder. den del er for mig lige nu underordnet.

det der betyder noget er, at spejderarbejdet har givet gro bund for, at børn har kunne danne venskaber på tværs af skoler, klassetrin og byer. her er det ligemeget hvilken socioøkonomisk baggrund man har, om man er bedst til idræt eller matematik, her inkludere vi alle i nogen sunde og skøre rammer.

Problemet er at de rammer og nye venskaber lider et knæk hvis ikke i, kære forældre, træder til og hjælper bare 4 gange 1,5 time fordelt på 5 måneder hver. I investere en lille smule af jeres fritid på at give børn oplevelser for livet, her i blandt jeres egne, og styrker et i sandhed vigtigt og inkluderende fællesskab.

6 timer ved jeg lyder af meget, især når man ikke har meget tid. Jeg prøver selv nogen gange at stille mig selv spørgsmålet hvorfor jeg bruger 2 timer i transport, 1 time på planlægning og oprydning på bare et 1,5 time langt spejdermøde. svaret er simpelt. når man ser glæden i børns øjne, efter de har haft en god oplevelse, er det det hele værd.At være frivillig i en god sag er den største gave man kan give til sig selv og andre, og du skal slet ikke betale topskat af den heller.

derfor beder jeg jer, om at give en hjælpende hånd med den kommende tid også som et minimum! komme til forældremødet i aften, for at vise jeres respekt over for situationens alvor og det tidligere arbejde der er blevet lavet, det er det mindste i skylder jeres børn.

bedste hilsner fra Canada af

Jonas

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s