Juniorprogram – Efterår 2021

UgeDato kl.18.15-20.00 hvis ikke andet anførtEmneIndhold
3424/8VelkommenVi byder de oprykkende ulve velkommen som juniorer, præsenterer efterårets program. Derefter tænder vi bål med naturens materialer, og slutter af med snobrød.
3531/8Personlige målHvor mange skridt tager du på fx 100 m? Hvor langt er en meter? Vi laver dine personlige mål og snakker om hvordan de kan bruges i praksis.
367/9Orientering  Vi genopfrisker orientering, kort, brugen af kompas. Derefter øver vi fornemmelsen af afstande i terrænet i praksis.
 11/9Distriktsturnering 10:00 – 20.30I år hos 2. Bagsværd Gruppe. Spejderne vil blive udfordret, få testet kroppen og sindet, sammenholdet og individet. En sjov dag sammen med spejdervennerne.
3714/9Spejderhjælps-uge, optaktSpejderhjælpen er en fond, der er stiftet af de danske spejderkorps. Årets projekt er ”Alle børn fortjener en ven” med formålet at fremme inklusion i lokalsamfund blandt børn med udviklingshandicap i Ghana.   Fondens midler tilvejebringes ved en årlig Spejderhjælpsuge, hvor spejderne mod betaling tilbyder en arbejdsindsats, der ubeskåret går til fonden.
3821/9Spejderhjælps-uge  Spejderne samler penge ind til Spejderhjælpen. Det kan f.eks. være ved at købe ind, klippe hæk og græs eller lignende opgaver udført for andre.
3928/9ÆblemødeVi nyder at æblesæsonen er startet med bl.a. æblekage over bål.
405/10Morse og andre kodesystemerHvorfor bruger man koder, og hvilke kodesystemer kan man bruge? Vi bygger måske en telegraf og øver at morse med den.
4112/10Morse og andre kodesystemerVi ser på mere avancerede kodesystemer og prøver dem af i praksis. Kan du mon bryde en ukendt kode?
4219/10AflystEfterårsferie.
4326/10Træfældning, træarbejde og kulsøVi fælder 1-2 store birketræer, skærer dem op og rydder op efter os.
442/11KulsøprojektVi kløver, snitter og starter på kulsø: Træarbejde med sav, økse og kniv fra start til slut. NB: Husk evt. høreværn – kløvning kan være ret højlydt!
459/11 (Morten væk)KulsøprojektVi fortsætter med kulsø-projektet, får afrettet vores bænke med økser og måske sat ben på.
4616/11BoulderaftenVi prøver kræfter med klatring uden reb på lav væg – bouldering – som er både udfordrende og sjovt. Bemærk mødetid og -sted: Tid: 18:15 – 19:45- Sted: Gymnasievej 2, 3060 Espergærde.
4619-21/11WeekendturWeekendtur til hytten Målet, fdfmorkhoj.dk/hold/maalet/ Bemærk mødetid og -sted: Sted: Mosevej 54, 3660 Stenløse Tid: Fredag aften til søndag midt på dagen. Vi sender mere information og tilmelding når vi nærmer os turen.
4723/11Aflyst pga. weekendtur 
4830/11KulsøprojektTræarbejdet afsluttes – vi finpudser de sidste detaljer og gør klar til afhentning af projekterne. NB: Hav hjemtransporten klar til et flot Kulsøprojekt.
497/12JuleafslutningVi julehygger, laver små julegaver mens vi spiser æbleskiver, og ønsker hinanden god Jul og godt Nytår!
5014/12Juleferie 
5121/12Juleferie 
5228/12Juleferie 
14/1ØksemærketVi afslutter vores kulsøprojekt med at slibe økserne så de er skarpe og blanke. Desuden er der mulighed for at få slebet sin spejderkniv hvis man ønsker det.

Forventningsafstemning om juniorspejdermøderne

Juniorspejder mødes ugentlig i henhold til ovenstående program tirsdag i tidsrummet 18.15-20.00 ved hytten. Derudover planlægger vi et antal ture og weekendarrangementer, samt gruppeweekend og sommerlejr næste sommer.

Vi er fast tre ledere til juniorerne: Dan, Mads og Morten

Der er i skrivende stund tilmeldt 13 juniorer – og dermed er der plads til flere. Ca. halvdelen er 2.-årsjuniorer og den anden halvdel 1.-årsjuniorer.

Vi har lagt et program for efteråret, der har fokus på klassiske spejderdyder, så spejderne bliver godt rustet til senere trop-arbejde om hhv. 1-2 år. Vores ambition hen over den samlede sæson 2021-22 er at tilbyde spejderne mulighed for at tilegne sig følgende færdigheder:

Praktiske færdigheder

  • Den enkelte spejder kan pakke til tur og tage vare på oppakning under turen.
  • Spejderen kan bidrage til lejrslagning.
  • Spejderen kan løse simple pioneringsopgaver og kan stik og knob dertil.
  • Spejderen kan bruge kniv og økse på forsvarlig vis til opgaver, når det er nyttigt.
  • Spejdere i patrulje kan som selvstændig enhed i samarbejde finde vej, slå lejr, tænde bål og lave mad.

Sociale færdigheder

  • Den enkelte spejder tager stilling til kollektive problemer og deltager aktiv i at løse dem fra start til slut (herunder oprydning).
  • Spejderen forstår, at samarbejde er væsentligt for at løse større opgaver, og affinder sig med sin rolle i opgaven.
  • Spejderen lærer at indgå i en patrujle, påtage sig en rolle og selv tage et ansvar i patruljen både socialt, ledelses- og arbejdsmæssigt.

Forårets program er endnu ikke fastlagt – det gør vi senere på efteråret.

Angående det, at være spejder

Vi er ikke børnepasning for jeres børn, men vi er spejdere sammen med jeres spejdere. Vi har lagt et program som vi i udgangspunktet vil gennemføre – og helst sammen med jeres spejdere.

Mærker er ikke noget vi uddeler, det er noget vi tildeler. Så når jeres spejdere kommer hjem med et mærke, så har vi vurderet, at de har gjort sig fortjent til mærket. Det kræver to ting at gøre sig fortjent til et mærke:

  1. Man skal have været tiltede ved møderne og deltaget aktivt og konstruktivt.
  2. Man skal have erhvervet sig, de af mærket krævede færdigheder og/eller udført en af mærket krævet aktivitet.

Med andre ord er der ingen garanti for mærker – intet kommer af sig selv, måske med undtagelse af lommeuld.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s